12 Ocak 2011 Çarşamba

4.Adım-FMEA-Risk Haritası Baz Alınarak Test Tiplerinin, Test Çeşitlerinin ve Kaynak Planlamasının Yapılması

4. ADIM - Risk Haritası Baz Alınarak Test Tiplerinin, Test Çeşitlerinin ve Kaynak Planlamasının Yapılması 

Kalite risk analizi çalışması sonrası her bir riskin RPN değeri baz alınarak riskin hangi yoğunlukta test edilmesi gerektiği belirlenecektir. Buna göre;

  • Extensive Testing: Test mühendisleri bu kategoriye giren riskleri ortaya çıkarabilmek için proje kısıtlarını (project constraints) azami zorlayarak (zaman, bütçe vb.) sistemin ilgili modüllerini çok kapsamlı ve derinliğine test edeceklerdir. Test sırasında bu tür bir risk bulunduğu zaman riskin tekrar yaratılması (reproduce) ve detaylı raporlanması için azami zaman harcanacaktır.
  • Balanced Testing: Proje kısıtları dahilinde testler yapılarak riskler bulunmaya çalışılacaktır. Bu tür bir riskin tekrar yaratılması ve raporlanması için harcanacak zaman riskin RPN değerine göre değişecektir.
  • Opportunity Testing: Extensive ve balanced testler için hazırlanan ortam bu testlerin gerçekleştirilmesi için de uygun ortamı hazırlıyorsa proje kısıtları dahilinde bu testler de gerçekleştirilecektir.
  • Reporting Observed Bugs: Test mühendisleri bu kategorideki risklere özel testler yapmayacaklar diğer testler yapılırken bu kategorideki risklere rastlanırsa RPN katsayısına göre bu riskler raporlanacaktır.
Aşağıdaki örnekte daha önceki projelerde test yapma yoğunluğu hesaplanırken izlenen yöntem gösterilmiştir;
Her bir riskin ortaya çıkartılmasına yönelik testler, RPN aralıklarına göre belirlenen yoğunluk seviyelerinde gerçekleştirilecektir.
Test yoğunlukları baz alınarak Test projesinde yer alması gereken Test Mühendisi sayısı ve risk haritası belirlenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder